Hvorfor gå til babyrytmik med dit barn ?, det er der mange gode grunde til. Du får opfrisket sange fra din egen barndom, som du måske ikke har sunget i mange år, så du har et repertoire når du står derhjemme og skal vugge babyen til ro.

Musik udvikler sociale kompetencer, babyerne har ikke et sprog men laver lyde og aflæser stemninger, det er musik fyldt med og derfor føler babyen at der bliver kommunikeret med den.

Forskere fra McMaster universitet har i 2012 efter første studie af denne slags, fundet ud af hvor mange gode ting babyerne får af musikundervisning fra før de er 1 år.

Babyerne smiler mere, kommunikerer bedre og har respondrer sofistikeret på musik i forhold til deres alder

Jeg oplever tit at forældre fortæller at barnet derhjemme bliver glad når mine sange bliver afspillet eller sunget for dem. Forældrene er sikre på at de kan genkende sangene

Det canadiske studie viste også at babyer, der selv er aktive med rasleæg, trommer xylofoner, klaver o.s.v i undervisningen bliver mere interesseret i musikken og viser mere interesse for at bruge musikinstrumenterne efterfølgende og foretrækker musik der er i den rigtige toneart i forhold til de babyer, der gik på et hold hvor de hørte musik fra et anlæg

Jeg oplever på min musikskole, at de børn jeg har haft fra de er helt små, hurtigere forstår strukturerne i musikken, hvilke toner der går op og ned og rytmelæsning, faktisk bliver jeg stadig overrasket over hvor små børnene er før de kan aflæse et rytmekort i puls og tænker om jeg vil opleve at endnu mindre børn er i stand til at gøre det, indtil videre har barnet været 3, næsten 4 år gammelt.

Det gode ved musikindlæring for babyer er, at alle kan spille tre toner på klokkespil og synge “ Lille Peter edderkop” eller tromme på en tromme og synge alle mulige sange, så her kan alle være med og give deres baby en god start på sit musikalske liv.